10.2.2009

2004 – alapellon haltuunottoRakensimme tytöille kasvihuoneen viereen salkopallopaikan ja päätimme pitää alapellosta suurimman osan siistinä leikkaamalla ruohon säännöllisesti. Olimme päässeet kattamisen makuun ja ruohosilpulla oli käyttöä. Reunustimme yläpihan perennamaita kuorikatteella pitääksemme rikkaruohot pois kukkapenkeistä ja opettelimme kanttaamaan. Havuryhmä katettiin kokonaan, kuorikkeen alle asennettiin suodatinkangasta.

Sammalleimu levisi kivimuurin päälle angervoaidan alla ja kukki komeasti. Aidan kasvaessa ja valon vähetessä sammalleimu kuitenkin katosi pikku hiljaa.

"Vanha" mansikkamaa oli juolavehnän vallassa ja päätimme istuttaa sen kohdalle luumupuita. Keräsimme rönsytaimia uudelle mansikkamaalle ja se sai heti suojakseen olkisilppukatteen. Taistelussa juolavehnää vastaan hävisimme kuitenkin taas kerran. Rikkaruohot hiipivät katteen alle sivuilta!

Naapurustosta saatua palanutta lehmänlantaa leviteltiin tulevan kasvimaan pohjiksi ja hevosharrastajakavereilta saatiin puutarhaan peräkärryllinen hevonpeetä. Vadelmamaa rajattiin rikkaruohovapaaksi vyöhykkeeksi kattamalla messumaton päälle kunnon kerros kuoriketta ja kasvihuoneeseen kävi putkimies vetämässä kesäveden. Tulevan autotallin pohjalle ajatettiin hiekkaa ja ruma kuoppa katosi vihdoin. Autotalli peittäisi aikanaan näköyhteyden rajanaapurin törkyisään tontinreunaan.

Ystävämme tekemistä kulkuporteista asennettiin toinenkin paikoilleen vuoden 2004 syksyllä. Hyvinkään Wanhalta tammitorilta löysimme Ranskasta tuodun ruusupaviljongin jo keväällä, mutta sen lattianperustustyöt päätimme jättää myöhemmäksi. Paviljongista tulisi aikanaan kiva löhöilypaikka. Köynnösruusut ja kärhöt kiipeäisivät pitkin paviljonkia ja kankainen valokate suojaisi sisälläistujia kesäauringon kuumuudelta.

2 kommenttia:

xacan kirjoitti...

nice photos, but i cant read anything:) where are you from?

Krista kirjoitti...

From Finland :-)

Sorry, I am going to try to get some english text also, but first I need to do it by my own language. This is new blog, I just started to work with yesterday.