10.2.2009

2005 – uusia kiveyksiä ja puutarhavajaKesän aikana siippa sai "kesäpojan" avustuksella raivattua valmiiksi sakokaivon kulmauksen ja hyötytarhaan pellonpäähän hankittiin siisti puutarhavaja vanhan avokatoksen tilalle. Lapset maalasivat verannan seinustalle telineen Flammentanzia varten ja saunasiiven edustan kuoppakohdat tasoitettiin hiekalla.
Istutusalueet laajenivat kuin varkain ja pihamaalle alkoi ilmestyä hauskoja kasveja ja harvinaisempiakin puita. Paraatipenkin taakse tehtiin kuopuksen kanssa yhdessä kivinen "taikaympyrä" ja vanhasta padasta rakennettiin pajutelineen avulla "noidanhattu".

Metsästelimme syysalennusmyynneistä edullisia kasveja ja ihailimme kesän viimeisiä ruusuja. Syksy jää mieleeni suurena myyräsotana. Tontille oli ilmestynyt vesimyyräyhdyskunta, joka teki paljon tuhoja jo ennen talven tuloa. Myyrät jyrsivät hengiltä vain yhden talven talvehtineen Kultrenett-omenapuun, söivät satamäärin sipulikukkasia suihinsa ja tuhosivat osan norjanangervoaitaa. Syksyn viimeisiin pihapuuhiin myyräjahdin lisäksi kuului kivien siirtelyä. Roudasimme seulanpääkivikasan pois liiterin edestä saunasiiven eteen. Kasa piti poistaa koivunkaadon tieltä. Taas yksi "vanhoista" oli tullut matkansa päähän.

Ei kommentteja: